Dierenkliniek Vollaers
Holyweg 18, 3137 KB Vlaardingen info@dierenkliniekvollaers.nl

Let op goede tekenbestrijding!

Het voorjaar is weer in aantocht!
Tijd om wat aandacht te besteden aan een aantal aspecten, welke met name in het begin van het seizoen van belang zijn.
Want nu de temperatuur weer stijgt, liggen er helaas ook allerlei vervelende parasieten voor onze huisdieren op de loer, zoals teken en vlooien.
Teken leven graag in vochtige gebieden, vooral in het voor – en najaar neemt dan ook de hoeveelheid teken toe. De grond is vochtig en het gras is hoog. De ideale periode van het jaar voor de teek. Door het hoge gras kan de teek makkelijk op uw hond of kat klimmen.

De warme gebieden op uw hond/kat zijn de favoriete plekjes van de teek zoals; de oksels, de liezen, op in of achter de oren en de buik. Wanneer de teek op de hond/kat is geklommen en eenmaal een comfortabel plekje heeft gevonden zal hij zich hier in de huid graven en laat hij pas weer los als hij zich volgezogen heeft met bloed.
Teken kunnen tijdens hun bloedmaaltijd ziekten overbrengen d.m.v. hun speeksel wanneer ze zich minimaal 24 uur voeden met het bloed. De ziekte van Lyme is de meest bekende. Niet iedere teek is besmet met de ziekte dus een hond/kat raakt niet altijd besmet na iedere tekenbeet. Wel is het belangrijk om altijd te noteren wanneer uw hond een teek heeft gehad, omdat de ziekte van Lyme een sluipziekte is en de symptomen zich soms pas na 5 jaar uiten.

Dierenkliniek Vollaers

Symptomen:
• Koorts
• Lusteloosheid
• Verlies van eetlust
• Wisselende kreupelheid
• Gezwollen lymfeklieren
• Nierproblemen

Doordat het klimaat aan het veranderen is, zorgt dit er voor dat de teken steeds vaker het hele jaar actief zijn. Het is dan ook noodzakelijk dat u uw hond en/of kat hier goed tegen bestrijdt.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende middelen op de markt. Voor een goed advies kunt u aan één van onze assistentes vragen welk middel u het beste kunt gebruiken, zodat uw huisdier gegarandeerd is van een optimale bescherming.

Dierenkliniek Vollaers
Advantix: Pipet werkt 1 maand. (vlooien, teken, muggen, zand/stalvliegen.)
Bravecto: Pipet/tablet werkt 12 weken. (vlooien en teken.)
Seresto: Band werkt 7/8 maanden. (vlooien en teken.)
Scalibor: Band werkt 5/6 maanden. (teken, zandvliegen, muggen.)

Naar overzicht