Dierenkliniek Vollaers
Holyweg 18, 3137 KB Vlaardingen info@dierenkliniekvollaers.nl

Actueel

PPID test gratis!

De herfst staat alweer voor de deur: de optimale tijd om de paarden te testen op PPID.
Lees verder

Huisdieren en Corona; meest gestelde vragen zie actueel

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de verspreiding van een nieuw coronavirus tot een internationale gezondheidscrisis verklaard. Het virus is een nieuw type coronavirus genaamd COVID-19.
Lees verder

Een goede tekenpreventie is het halve werk!

Zorg voor goede tekenpreventie! Gratis tekenkaarten bij ons te verkrijgen!
Lees verder

Decembermaand: Vuurwerkangst!

Voor ons en onze huisdieren gaan de donkere dagen weer aanbreken. Dit betekent behalve kaarsjes, haardvuur en gezelligheid ook veel onrust voor de dieren.
Lees verder

Oktober: maand van de oudere kat!

Veel katteneigenaren merken niet dat een “oudere” kat wat mankeert. Daarom des te meer reden om meer aandacht aan ze te besteden.
Lees verder

Zie richtlijnen Influenza-virus

Wees extra voorzichtig deze dagen i.v.m. de uitbraak van het zeer besmettelijke Influenza-virus!
Lees verder

Vuurwerkangst voorkomen?

Een goede voorbereiding van een jonge hond op vuurwerk. Rond een half jaar zit de jonge hond in zijn ‘’angstfase’’ en dient er dus niets geforceerd te worden. Belangrijk is om de jonge hond voorzichtig te leren wennen aan geluiden ( en deze geleidelijk aan harder te maken). Het beste zou zijn om déze gevoelige fase elders door te brengen, waar niet veel vuurwerk is. Bijv. vuurwerkvrije bungalowparken. Verder hebben zij zeker in deze periode behoefte aan leiding; regelmatig training en commando’s oefenen geeft de hond zekerheid. Laat het dier ook niet alleen, zij hebben behoefte aan ‘’ social support’’. Maar dat de eigenaar zo ‘’normaal’’ mogelijk doet en het dier afleiding geeft.
Lees verder

Een kleine impressie van een avond vol interessante paardeninfo;


Lees verder

Actuele informatie omtrent Bravecto kauwtablet

Bezorgdheid over werkzame stof fluralaner* In de (sociale media en pers in Nederland doen sinds anderhalf jaar berichten de ronde dat dieren zouden overlijden aan antivlooien en -tekenmiddelen met de werkzame stof fluralaner, die onder andere voorkomt in het middel Bravecto®. We begrijpen dat hondenbezitters na gebruik van dit middel en het lezen van deze berichtgeving bezorgd zijn over de gezondheid van hun dier. Ook wij willen als dierenarts de beste zorg. Daarom nemen wij dit uiterst serieus.
Lees verder

Obesitas

Overgewicht heeft zeer ernstige gezondheidsklachten tot gevolg. Dit kan onder andere leiden tot:
Lees verder