Dierenkliniek Vollaers
Holyweg 18, 3137 KB Vlaardingen info@dierenkliniekvollaers.nl

Een kleine impressie van een avond vol interessante paardeninfo;


Lees verder

Let op goede tekenbestrijding! Zie actueel!

Het voorjaar is weer in aantocht! Tijd om wat aandacht te besteden aan een aantal aspecten, welke met name in het begin van het seizoen van belang zijn. Want nu de temperatuur weer stijgt, liggen er helaas ook allerlei vervelende parasieten voor onze huisdieren op de loer, zoals teken en vlooien.
Lees verder

Februari maand van het gebit; zie actueel!

Gebitsproblemen, hoe ontstaat dit eigenlijk? Het gebit vervuilt en er ontstaat tandplak, hierop ontstaat tandsteen en het tandvlees raakt geïrriteerd en er kunnen tal van problemen in het tandvlees ontstaan, de tand of kies zelf kan aangetast raken of zelfs verloren gaan.
Lees verder

Actuele informatie omtrent Bravecto kauwtablet; zie actueel!

Bezorgdheid over werkzame stof fluralaner* In de (sociale media en pers in Nederland doen sinds anderhalf jaar berichten de ronde dat dieren zouden overlijden aan antivlooien en -tekenmiddelen met de werkzame stof fluralaner, die onder andere voorkomt in het middel Bravecto®. We begrijpen dat hondenbezitters na gebruik van dit middel en het lezen van deze berichtgeving bezorgd zijn over de gezondheid van hun dier. Ook wij willen als dierenarts de beste zorg. Daarom nemen wij dit uiterst serieus.
Lees verder

Obesitas; zie actueel!

Overgewicht heeft zeer ernstige gezondheidsklachten tot gevolg. Dit kan onder andere leiden tot:
Lees verder