Dierenkliniek Vollaers
Holyweg 18, 3137 KB Vlaardingen info@dierenkliniekvollaers.nl

Actueel

Oktober: Maand van de oudere kat!

Wist u dat…
* Een kat van 7 jaar al als “oudere” kat wordt bestempeld?
* 2 op de 3 katten met een leeftijd van ouder dan 7 jaar last hebben van artrose?
* 1 op de 3 katten ouder dan 7 jaar chronische nierziekte heeft?

Veel katteneigenaren merken niet dat een “oudere” kat wat mankeert. Daarom des te meer reden om meer aandacht aan ze te besteden. Katten ouder dan 7 jaar hebben een grotere kans op ouderdomskwaaltjes en progressieve ziektes, zoals nierziekte, artrose en suikerziekte.

Als een kat van 7 jaar al bestempeld wordt met “ouder”, kun je een kat vanaf 10 jaar senior noemen en worden katten vanaf 14 jaar bejaard genoemd. Katten zijn zo sterk dat ze vaak niet laten merken als er iets mis is. Toch kun je bij de volgende veranderingen een medische aandoening vermoeden:
- Meer of juist minder eten;
- Meer drinken en plassen;
- Stijf lopen en moeilijk opstaan;
- Vermageren of juist in ene keer dikker worden;
- Een doffe en/of vettige vacht.

1 op de 10 katten krijgt te maken met een te hoge bloeddruk, met name oudere katten. Van een hoge bloeddruk merk je vaak niets aan de kat, al kan het wel schadelijke gevolgen hebben. De vitale organen van een kat met een hoge bloeddruk kunnen iets gaan mankeren. Daarnaast gaat een hoge bloeddruk vaak gepaard met andere ziektes, zoals chronische nierziekte.

Wilt u uw oudere kat laten nakijken? Dan kunt u bij ons een afspraak maken voor een gezondheidscheck. Deze check zal bestaan uit een lichamelijk onderzoek, urineonderzoek, bloedonderzoek en een bloeddrukmeting.
De kosten van de gezondheidscheck voor uw oudere kat bedragen in de maand oktober €100,-.

Voor het urineonderzoek vragen wij u verse urine (Max. 1 uur oud en in de koelkast bewaard.) van uw kat op te vangen en dit mee te nemen.

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact op via 010-4744103 of via info@dierenkliniekvollaers.nl

Naar overzicht