Dierenkliniek Vollaers
Holyweg 18, 3137 KB Vlaardingen info@dierenkliniekvollaers.nl

Actueel

PPID test gratis!

Beste Paardenliefhebber,

De herfst staat alweer voor de deur: de optimale tijd om de paarden te testen op PPID.
Bij paarden met PPID geeft het pars intermedia van de hypofyse te veel hormonen af. Dit teveel aan hormonen kan verschillende symptomen geven. Het meest bekend is de lange, krullerige vacht en het slechte verharen. Dit symptoom maakt, in het gevorderde stadium van de ziekte, een snelle herkenning mogelijk. In de fase daarvoor, waarin de ziekte zich langzaam ontwikkelt, kunnen ook andere, minder specifieke symptomen voorkomen. Een voorbeeld daarvan is dat bij paarden met PPID, zelfs nog voordat een overduidelijke krullerige vacht zichtbaar is, hoefbevangenheid kan optreden. Vermindering van prestaties en/of slomer gedrag vallen ook onder de eerste symptomen. Andere symptomen die bij PPID gezien kunnen worden zijn: veel drinken en veel plassen, gevoeligheid voor infecties, onvruchtbaarheid, verlies van spiermassa, een buikig model en abnormaal zweten.


Een leuk voorbeeld van een paard met PPID die door ons behandeld wordt, is Marianna.

De mooie haflinger Marianna kwam bij ons op de kliniek met de volgende klachten; overmatig zweten, niet goed door de vacht komen, sloomheid.
Door de vage klachten werd besloten een bloedonderzoek uit te voeren. De waardes van het bloed waren niet doorslaggevend en daarom is er een PPID test uitgevoerd.
De waardes voor PPID bleken verhoogd. Om deze reden staat Marianna op medicijnen tegen PPID. Tevens is Marianna middels voer van Bonpard Non Obesitas flink afgevallen; zo’n 90kilo!
Dit voer helpt paarden met overgewicht en paarden die dreigen hoefbevangen te raken, om af te vallen. Het gaat nu onwijs goed met Marianna en de klachten zijn goed in bedwang te houden middels medicatie.

Het motto van mevrouw Privee, de eigenaresse van de mooie haflinger Marianna, is: “een dier kan niet kiezen. Het kan geen neen zeggen en is afhankelijk van de eigenaar. Behandel je dier zoals je zelf behandeld zou willen worden. Met respect, draagvlak en daadkracht. Je krijgt er zoveel voor terug!” Dankzij dit motto wordt het bloed van Marianna regelmatig gecontroleerd op PPID en krijgt Marianna een behandeling en advies op maat.
Het voer van Bonpard is volgens mevrouw Privee grandioos en goud waard.


Wilt u graag uw paard laten testen? Dan kunnen wij van 1 september tot en met 31 oktober 2020 de test van uw paard gratis aanbieden. Dit is wel exclusief de bloedafname en voorrijkosten.

Heeft u interesse of vragen dan kunt u ons via 010-4744103 bereiken.

Naar overzicht