Dierenkliniek Vollaers
Holyweg 18, 3137 KB Vlaardingen info@dierenkliniekvollaers.nl

Actueel

Huisdieren en Corona; meest gestelde vragen zie actueel

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de verspreiding van een nieuw coronavirus tot een internationale gezondheidscrisis verklaard. Het virus is een nieuw type coronavirus genaamd COVID-19. Het is afkomstig uit China. Er zijn geen aanwijzingen dat het coronavirus dat we nu in een uitbraak zien - COVID-19 - huisdieren kan infecteren.
Desondanks willen we u graag informeren over bepaalde zaken welke betrekking hebben tot dit virus en uw hond/kat.

Wat kunt u doen om eventuele besmetting te voorkomen?
Ongeacht de situatie is het altijd een goed idee om goede handhygiƫne rond huisdieren te hebben. Laat uw huisdier u niet in het gezicht likken en was regelmatig de handen met zeep of handdesinfectie.
Verder adviseren we om geen handen te schudden of elkaar te zoenen bij het begroeten.

Kan Corona COVID-19 mijn huisdier infecteren?
Momenteel zijn er geen aanwijzingen dat het virus uw huisdier kan infecteren. Er zijn ook geen aanwijzingen dat huisdieren een bron zijn voor het infecteren van mensen met het Corona virus.
Wees er bewust van dat dit een nieuwe versie van het coronavirus is. Daarom wordt het continue onderzocht en getest en weten we nog niet alles over het virus.

Moet ik contact met huisdieren vermijden als ik besmet ben met het Coronavirus COVID-19?
Als u besmet raakt, is het een goed idee om nauw contact met huisdieren te vermijden. Reinig en desinfecteer routinematig contactoppervlakken van dieren, zoals kooien en voederplaatsen.
Hoewel wordt aangenomen dat COVID-19 afkomstig is van wilde dieren, zijn er geen aanwijzingen dat virussen huisdieren kunnen infecteren.

Moet ik voorkomen dat mijn hond andere honden begroet?
Niets wijst erop dat honden virussen kunnen dragen en u kunt uw hond veilig andere honden laten begroeten. Er zijn een aantal infectieziekten die gemakkelijk van hond op hond worden overgedragen, waaronder onder andere Parvovirus en Kennelhoest. U kunt uw hond tegen deze ziekten bij ons laten vaccineren.

Kan ik mijn kat naar buiten laten?
Ja, u kunt uw kat veilig naar buiten laten. Zoals al eerder genoemd in dit artikel zijn er geen aanwijzingen dat de infectie op uw kat kan worden overgedragen of dat uw kat de infectie bij u kan brengen.

Naar overzicht