Dierenkliniek Vollaers
Holyweg 18, 3137 KB Vlaardingen info@dierenkliniekvollaers.nl

Actueel

Juni- chipmaand - chip en registreer je dier!

Juni- chipmaand - chip en registreer

Deze maand ligt de nadruk op het chippen van uw huisdier.

Voor de maand juni is bewust gekozen omdat deze maand voorafgaat aan de vakantieperiode, en juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven. Het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren (LICG) adviseert huisdiereigenaren dan ook om nog voor de zomervakantie hun huisdier te laten chippen. Om het belang van chippen en registreren nog eens extra te onderstrepen, organiseert het LICG de Chipmaand.


Maak van uw dier geen asielzoeker. Chip je dier! En laat het registreren!

Tijdens de Chipmaand wordt tevens aandacht gevraagd voor het belang van het controleren van de geregistreerde adresgegevens. Ook als een huisdier wel geregistreerd is, wordt er vaak niet aan gedacht om aan de databank een telefoonnummer- of adreswijziging door te geven. Dat is heel jammer want bij het vermist raken van een dier heeft de vinder niets aan een chipnummer zonder de daaraan gekoppelde juiste gegevens van de eigenaar.
De Chipmaand wordt georganiseerd door het LICG, en wordt hierbij ondersteund door een groot aantal organisaties. Wij als dierenartspraktijk ondersteunen de Chipmaand door middel van een speciale ‘Chipactie’. Tegen een gereduceerd tarief chippen wij uw huisdier en helpen wij u met de registratie hiervan.
Op www.chipnummer.nl kunt u controleren of het chipnummer van uw huisdier en de bijbehorende registratie correct zijn. Het LICG adviseert mensen om dit voor de vakantie nog even te checken.

Dierenkliniek Vollaers

Naar overzicht